fredag 23 september 2016
SPARRISSALLAD MED PARMESAN 2 PERS.
HEJSAN !
Å det här gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 kg sparris, gärna vit och grön blandad,
1 tsk socker ,
späda spenatblad eller salladsblad,
5- 10 körsbärstomater ,
några hyvlade skivor parmesanost,
DRESSING :
1 hackad schalottenlök ,
1/2 msk senap ,
1 msk vinäger ,
1 msk olja och
några msk sparrisspad ,
1 msk lätt- CREME Fraiche .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA vit och grön sparris om den är grov .
Skär i bitar och lägg ner den vita sparrisen i
kokande lättsaltat vatten med 1 tsk socker.
Koka vit sparris ca 10 min, lägg i bitar av
grön sparris och koka ytterligare ca 10 min.
Låt rinna av men spara några msk spad .
BLANDA dressingen och vänd sparrisbitarna
i den.
Lägg upp på spenat - eller salladsbädd med
körsbärstomater i halvor och toppa med
hyvlad parmesan.
SERVERA med rostad tunn brödskiva .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar