fredag 23 september 2016

SPARRISSALLAD MED PARMESAN 2 PERS.



HEJSAN !

Å  det här gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 kg sparris, gärna vit och grön blandad,
1 tsk socker ,
späda spenatblad  eller salladsblad,
5- 10 körsbärstomater ,
några hyvlade skivor  parmesanost,

DRESSING :
1 hackad  schalottenlök ,
1/2 msk senap ,
1 msk vinäger ,
1 msk  olja  och
några msk  sparrisspad ,
1 msk lätt- CREME Fraiche .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA vit och grön sparris om den är grov .
Skär i bitar och lägg ner den vita sparrisen  i
kokande lättsaltat vatten med 1 tsk  socker.
Koka vit sparris ca 10 min, lägg  i bitar av
grön sparris och koka ytterligare ca 10 min.
Låt rinna av men spara några msk spad .

BLANDA dressingen och vänd sparrisbitarna
i den.
Lägg upp på spenat - eller  salladsbädd  med
körsbärstomater i halvor och toppa med
hyvlad parmesan.

SERVERA  med rostad  tunn  brödskiva .

SMAKLIG MÅLTID ,  LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: