fredag 23 september 2016

RIS A' LA MALTA - TOPPAR 6 PORT.



HEJSAN !

mmm....dagens efterrätt !

HÄR ÄR RECEPTET :

4 portioner  risgrynsgröt,
2 dl vispgrädde,
1 dl florsocker,
1/2 dl koncentrerad  apelsinjuice,
2 paket frysta  hallon,
1 glas vinbärs-GELE'
några blad citronmeliss
eller mynta.

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  grädden och vänd ner den i den kalla gröten
tillsammans med florsocker och apelsinjuice .
PACKA  massan  i kaffekoppar eller portionsformar
och ställ dem i frysen  1 timme .
Lossa sedan riset ur formarna med vass kniv och
garnera med några hallon .
SMÄLT  VINBÄRSGELE'  på svag värme och skeda
den över hallonen .
Passera resterande hallon  och  ringla  dem som sås
runt topparna .

GARNERA  med citronmelissblad  eller  mynta .

Hoppas att Ni gillar det !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: