fredag 23 september 2016
RIS A' LA MALTA - TOPPAR 6 PORT.
HEJSAN !
mmm....dagens efterrätt !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner risgrynsgröt,
2 dl vispgrädde,
1 dl florsocker,
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice,
2 paket frysta hallon,
1 glas vinbärs-GELE'
några blad citronmeliss
eller mynta.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädden och vänd ner den i den kalla gröten
tillsammans med florsocker och apelsinjuice .
PACKA massan i kaffekoppar eller portionsformar
och ställ dem i frysen 1 timme .
Lossa sedan riset ur formarna med vass kniv och
garnera med några hallon .
SMÄLT VINBÄRSGELE' på svag värme och skeda
den över hallonen .
Passera resterande hallon och ringla dem som sås
runt topparna .
GARNERA med citronmelissblad eller mynta .
Hoppas att Ni gillar det !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar