söndag 17 april 2016

SPENATPAJ 3- 4 PERSONER. 200 graders ugn .

HEJSAN !

Idag tar jag KESELLA  i pajdegen och
byter en del av vetemjölet mot HAVREKLI.
Vad sägs om det ?
Jag tycker att pajdegen blir frasigare .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 dl Havrekli ,
1 tsk salt ,
50 g lättare smör/margarin
1 dl Kesella ,
Så här gör DU:
ARBETA samman paj-ingredienserna för hand eller i maskin.
Låt degen vila 30 minuter i kylen .
Kavla ut degen och klä en pajform ca 25 cm i diameter.
FÖRGRÄDDA  15 minuter i 200 graders ugn .

FYLLNING :
1 stor, grovt hackad  lök,
150 g rökt  skinka , hackad ,
250 g bladspenat ,
150 g Kesella ,
2 tsk vetemjöl ,
1 dl kaffegrädde ,
1 ägg ,
svartpeppar ,

Så här gör DU :
LÅT den tinade spenaten rinna av ordentligt och
blanda med vetemjölet , löken och skinkan .
VISPA  samman  kesellan, ägget  och kaffegrädden.
Krydda med svartpeppar .
BOTTNA formen med spenatblandningen  och
häll  GRÄDDBLANDNINGEN  över .
GRÄDDA  ca  20 minuter i 200 graders ugn.
Hoppas  att det smakar .
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: