HEJSAN !
Idag tar jag KESELLA i pajdegen och
byter en del av vetemjölet mot HAVREKLI.
Vad sägs om det ?
Jag tycker att pajdegen blir frasigare .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 dl Havrekli ,
1 tsk salt ,
50 g lättare smör/margarin
1 dl Kesella ,
Så här gör DU:
ARBETA samman paj-ingredienserna för hand eller i maskin.
Låt degen vila 30 minuter i kylen .
Kavla ut degen och klä en pajform ca 25 cm i diameter.
FÖRGRÄDDA 15 minuter i 200 graders ugn .
FYLLNING :
1 stor, grovt hackad lök,
150 g rökt skinka , hackad ,
250 g bladspenat ,
150 g Kesella ,
2 tsk vetemjöl ,
1 dl kaffegrädde ,
1 ägg ,
svartpeppar ,
Så här gör DU :
LÅT den tinade spenaten rinna av ordentligt och
blanda med vetemjölet , löken och skinkan .
VISPA samman kesellan, ägget och kaffegrädden.
Krydda med svartpeppar .
BOTTNA formen med spenatblandningen och
häll GRÄDDBLANDNINGEN över .
GRÄDDA ca 20 minuter i 200 graders ugn.
Hoppas att det smakar .
LYCKA TILL !
söndag 17 april 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar