söndag 16 oktober 2016

SQUASHLIMPA 2 ST .


HEJSAN !

Grönsaker i brödet ?
Ja, med riven squash i limpan blir den extra god och saftig.
Passa på nu när det är säsong för squash .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
6 dl mjölk ,
3 msk olja ,
250 g riven squash ,
2- 3 tsk salt ,
ca 15 dl  mjöl av fyra sädesslag ,
PENSLING :
ägg ,
sesamfrön ,
UGN :200 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM mjölken till 37 grader .
Rör ut den smulade jästen i degspadet .
Tillsätt  olja, squash, salt och det mesta av mjölet .
Arbeta  till en smidig deg, som får jäsa i minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela
den i 2 delar .
Forma  dessa till  avlånga limpor, som läggs i smorda
avlånga  formar , ca 2 liter.
Jäs i 30 minuter .
PENSLA  med ägg och strö  på rikligt med  sesamfrön.

GRÄDDA  i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter .
Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.

Det går bra att frysa, gärna skivade .
Om DU  inte  gillar squash, kan DU ta morötter .
Eller rödbetor , då får brödet en vacker röd färg .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: