söndag 16 oktober 2016

ANSJOVISKNYTEN 6 ST.


HEJSAN  !

FRASIGA små läckerheter  med den rätta sältan .
Njut dem med ett glas öl, gärna som nattamat .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 frysta smördegsplattor ,

FYLLNING :
ca 15 ANSJOVISFILEER ,
2  hårdkokta  hackade ägg ,
2 msk gräddfil ,
4 msk lättmajonnäs ,
2 msk klippt gräslök ,
1 msk klippt dill ,
PENSLING :
1 ägg

SÅ HÄR GÖR DU :
KAVLA ut smördegsplattorna ett par cm på längd och bredd .
Dela varje platta  i  2 fyrkanter .
FYLLNING :
Skär ansjovisen i små bitar och blanda med resten av ingredienserna.
Lägg en klick fyllning på varje smördegsbit .
Vik först in kortsidorna och vik sedan ihop till täta små paket.
PENSLA  med uppvispat ägg .
GRÄDDA  knytena  20- 25 minuter i 225 grader varm ugn .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: