söndag 13 januari 2019

RULLTÅRTA MED CITRON OCH INGEFÄRA.




                     HEJSAN !

Rulltårta med frisk smak av citron och ingefära,
är gott efter allt från Jul - Nyårs helgerna !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
1 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl, BERTE QVARN
1/2 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron
FYLLNING :
100 g mager Philadelphiaost
4 msk naturell yoghurt
15 g syltad ingefära
1 tsk florsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM upp ugnen till 225 grader.  Lägg ett bakplåtspapper
i en liten långpanna, 25x35 cm.
VISPA ägg och socker till en mycket pösig smet, använd elvisp.
Sikta i mjölet och tillsätt citronskalet .
Vänd försiktigt om i smeten så att allt blandas .
BRED ut smeten i långpannan .  Grädda kakan i nedre delen av
ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 5 minuter .
SIKTA florsocker på ett rent bakplåtspapper.
Stjälp upp kakan på det. Pensla pappret som kakan gräddats på
med kallt vatten och dra av det .  Låt kakan kallna med
långpannan stjälpt över.
RÖR mjukosten smidig och blanda med yoghurt.  Hacka
ingefäran fint.  Bred ut krämen över kakan och strö på
ingefäran .  Rulla ihop till en rulle med hjälp av pappret.
Rulla om pappret och låt kakan vila en stund innan den skärs
i portionsbitar .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: