Hej ,hej!
Nu tar vi några efterrätter eller hur?
1 färsk smördegsplatta, 250 g
4 äpplen ca 600 g
FYLLNING:
100 g mandelmassa
1/2 - 1 tsk kanel
PENSLING:
1 ägg
pärlsocker
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala äpplena och ta ut kärnhuset.
Riv mandelmassan och blanda den med kanel
eller kardemumma .
Fyll hålet på äpplena med kanel eller kardemumma.
RULLA ut degen , dela den i 4 lika stora bitar.
STÄLL ett äpple på varje smördegsplatta.
Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg.
Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA ÄPPLENA NÅGOT AVSVALNANDE
MED GLASS ELLER VANILJSÅS .
LYCKA TILL !
måndag 8 juni 2015
STEKTA RISNUDLAR MED GRÖNSAKER 4 PORT.
Hej , hej !
Det här är jättegott !
300 g Risnudlar , smala
2 morötter
1/2 kinakål
1 röd lök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 ask (ca 150 g) groddar av mungbönor
2 msk matolja
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
salt
Så här gör DU:
LÄGG nudlarna att svälla i ljummet vatten ca 10 min.
Låt rinna av i en sil .
SKALA och skär morötterna i tunna strimlor,
strimla kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar.
Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.
HETTA upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant.
Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka.
Ta upp nudlarna på en tallrik .
STEK morötter, kinakål och lökringar tills de är blanka
och börjar sjunka ihop en aning .
Krydda med vitlökspulver och peppar .
SMAKA av med salt .
SERVERA Genast med sötsur sås till .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Det här är jättegott !
300 g Risnudlar , smala
2 morötter
1/2 kinakål
1 röd lök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 ask (ca 150 g) groddar av mungbönor
2 msk matolja
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
salt
Så här gör DU:
LÄGG nudlarna att svälla i ljummet vatten ca 10 min.
Låt rinna av i en sil .
SKALA och skär morötterna i tunna strimlor,
strimla kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar.
Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.
HETTA upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant.
Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka.
Ta upp nudlarna på en tallrik .
STEK morötter, kinakål och lökringar tills de är blanka
och börjar sjunka ihop en aning .
Krydda med vitlökspulver och peppar .
SMAKA av med salt .
SERVERA Genast med sötsur sås till .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
söndag 7 juni 2015
FESTFILE' MED LIME OCH MANGO 4 PORT.
Hej , hej !
Limemarinerad kyckling på spett- fräscht
exotiskt och underbart gott !
Ris med tärnad mango och lite SWEET Chilisås
smakar gott till .
2 lime
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
salt å peppar
4 KYCKLINGFILE'ER
300 g basmatiris
1 mango
1 msk smör /margarin
1 dl SWEET chilisås
UGN :175 GRADER.
Så här gör DU:
TVÄTTA limerna och skär av det yttersta skalet.
Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
PRESSA ner limesaften i en skål med pressad
vitlök och olivolja .
Salta och peppra .
Skär varje FILE i tre delar och lägg dem i marinaden .
Låt stå SVALT i 2 TIMMAR.
KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .
Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet.
Rör ner mangon och limeskal i riset .
BRYN kycklingen i en stekpanna tills de får
fin färg.
Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka
klart i ugnen ca 15 minuter.
Trä upp på SPETT och servera med mangoriset
och SWEET chilisås .
SMAKLIG MÅLTID !
Limemarinerad kyckling på spett- fräscht
exotiskt och underbart gott !
Ris med tärnad mango och lite SWEET Chilisås
smakar gott till .
2 lime
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
salt å peppar
4 KYCKLINGFILE'ER
300 g basmatiris
1 mango
1 msk smör /margarin
1 dl SWEET chilisås
UGN :175 GRADER.
Så här gör DU:
TVÄTTA limerna och skär av det yttersta skalet.
Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
PRESSA ner limesaften i en skål med pressad
vitlök och olivolja .
Salta och peppra .
Skär varje FILE i tre delar och lägg dem i marinaden .
Låt stå SVALT i 2 TIMMAR.
KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .
Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet.
Rör ner mangon och limeskal i riset .
BRYN kycklingen i en stekpanna tills de får
fin färg.
Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka
klart i ugnen ca 15 minuter.
Trä upp på SPETT och servera med mangoriset
och SWEET chilisås .
SMAKLIG MÅLTID !
KYCKLINGKLUBBA PÅ TOMATBÄDD 4 PORT.
Hejsan !
Det här var gott !
Krydda kycklingskinnet med ett gott FLINGSALT -
det ger fin smak åt kycklingköttet.
4 kycklingklubbor
2 msk FLINGSALT
2 msk olivolja
250 g gula cocktailtomater
250 g röda cocktailtomater2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
UGN:225 GRADER
Så här gör DU:
GNID in kycklingklubborna med FLINGSALT och olivolja.
Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 25 min.
HALVERA cocktailtomaterna och låt dem bli ljumma i en
kastrull med olja, vinäger och basilika .
Jättegott !
Det här var gott !
Krydda kycklingskinnet med ett gott FLINGSALT -
det ger fin smak åt kycklingköttet.
4 kycklingklubbor
2 msk FLINGSALT
2 msk olivolja
250 g gula cocktailtomater
250 g röda cocktailtomater2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
UGN:225 GRADER
Så här gör DU:
GNID in kycklingklubborna med FLINGSALT och olivolja.
Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 25 min.
HALVERA cocktailtomaterna och låt dem bli ljumma i en
kastrull med olja, vinäger och basilika .
Jättegott !
SERVERA kycklingklubborna på en bädd av tomater.
LYCKA TILL !
LYCKA TILL !
LÄCKRA SMÅPAJER MED ÄDELOST. 4 PORT.
Hejsan, nu är jag igång igen !
Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten
FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg, matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .
GRÄDDA ca 20 min.
SERVERA med kokt sparris till !
LYCKA TILL !
Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten
FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg, matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .
GRÄDDA ca 20 min.
SERVERA med kokt sparris till !
LYCKA TILL !
lördag 6 juni 2015
NÖTKNÄCKARE 20 ST.
Hejsan !
Nötknäckare är perfekta att göra en regnig dag
i sommarstugan eller för den delen hemma också .
Det blir minimalt med disk och de går ruskigt
fort att göra .
Så då sätter vi igång!
100 g smör /margarin
2 dl florsocker
1 dl vaniljsås-pulver
100 g grovhackade nötter.
Så här gör DU:
RÖR samman florsocker och smör, blanda i
vaniljsås - pulver och hackade nötter.
FORMA till bollar och lägg dem glest på en plåt.
GRÄDDA i 175 GRADER i 10 minuter.
mmm...så goda kan Du tro !
LYCKA TILL !
Nötknäckare är perfekta att göra en regnig dag
i sommarstugan eller för den delen hemma också .
Det blir minimalt med disk och de går ruskigt
fort att göra .
Så då sätter vi igång!
100 g smör /margarin
2 dl florsocker
1 dl vaniljsås-pulver
100 g grovhackade nötter.
Så här gör DU:
RÖR samman florsocker och smör, blanda i
vaniljsås - pulver och hackade nötter.
FORMA till bollar och lägg dem glest på en plåt.
GRÄDDA i 175 GRADER i 10 minuter.
mmm...så goda kan Du tro !
LYCKA TILL !
fredag 5 juni 2015
MAJSKOLV MED RÖKSMAK , 6 PERS.
Hejsan !
Å ..det här var gott , prova Ni också !
2 majskolvar
2 msk smör
1 krm rökessens
(rökessens innehåller vatten och kondens från hickoryträd)
FLING salt med röksmak
Så här gör DU:
FÖRKOKA majsen 5 minuter i lättsaltat vatten.
Smält smöret i en kastrull tills det slutar fräsa,
låt det stå ett par minuter till.
RÖR ner rökessensen.
DELA varje majskolv i 3 delar .
Grilla ett par minuter för att få lite färg,
lägg på ett fat och häll över röksmöret
och FLING saltet.
mmm...så himla gott !
Hoppas att NI gillar det !
Å ..det här var gott , prova Ni också !
2 majskolvar
2 msk smör
1 krm rökessens
(rökessens innehåller vatten och kondens från hickoryträd)
FLING salt med röksmak
Så här gör DU:
FÖRKOKA majsen 5 minuter i lättsaltat vatten.
Smält smöret i en kastrull tills det slutar fräsa,
låt det stå ett par minuter till.
RÖR ner rökessensen.
DELA varje majskolv i 3 delar .
Grilla ett par minuter för att få lite färg,
lägg på ett fat och häll över röksmöret
och FLING saltet.
mmm...så himla gott !
Hoppas att NI gillar det !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)