måndag 8 juni 2015

STEKTA RISNUDLAR MED GRÖNSAKER 4 PORT.

Hej , hej !

Det här är jättegott !

300 g Risnudlar , smala
2 morötter
1/2 kinakål
1 röd lök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 ask (ca 150 g) groddar av mungbönor
2 msk matolja
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
salt

Så här gör DU:
LÄGG nudlarna att svälla i ljummet vatten ca 10 min.
Låt rinna av i en sil .
SKALA och skär morötterna i tunna strimlor,
strimla kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar.
Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.
HETTA upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant.
Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka.
Ta upp nudlarna på en tallrik .
STEK morötter, kinakål  och  lökringar tills de är blanka
och börjar sjunka ihop en aning .
Krydda med vitlökspulver och peppar .
SMAKA av med salt .

SERVERA  Genast med sötsur sås till .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

Inga kommentarer: