Hejsan, nu är jag igång igen !
Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten
FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg, matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .
GRÄDDA ca 20 min.
SERVERA med kokt sparris till !
LYCKA TILL !
söndag 7 juni 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar