söndag 7 juni 2015

LÄCKRA SMÅPAJER MED ÄDELOST. 4 PORT.

Hejsan, nu är jag igång igen !

Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar - vad sägs om det ?
Det är en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
115 g smör /margarin
2 msk ISKALLT vatten

FYLLNING:
2 KYCKLINGFILE'ER
1 msk smör /margarin
salt å peppar
100 g ädelost
10 hackade valnötter
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost

Så här gör DU:
MIXA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut den i 4 portionspaj formar.
Låt stå kallt en stund .
SKÄR kycklingen i tärningar och bryn
dem i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt å peppar.
Fördela kycklingköttet i pajskalen .
Smula över ädelost och strö över valnötter.
VISPA samman ägg,  matlagningsgrädde
och ost och häll över pajerna .

GRÄDDA ca 20 min.

SERVERA med kokt sparris till !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: