Hej ,hej!
Nu tar vi några efterrätter eller hur?
1 färsk smördegsplatta, 250 g
4 äpplen ca 600 g
FYLLNING:
100 g mandelmassa
1/2 - 1 tsk kanel
PENSLING:
1 ägg
pärlsocker
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala äpplena och ta ut kärnhuset.
Riv mandelmassan och blanda den med kanel
eller kardemumma .
Fyll hålet på äpplena med kanel eller kardemumma.
RULLA ut degen , dela den i 4 lika stora bitar.
STÄLL ett äpple på varje smördegsplatta.
Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg.
Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA ÄPPLENA NÅGOT AVSVALNANDE
MED GLASS ELLER VANILJSÅS .
LYCKA TILL !
måndag 8 juni 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar