onsdag 13 januari 2016
BULGUR OCH KYCKLINGRISOTTO 2 PORT.
HEJSAN !
Det här var underbart gott kan Ni tro, Prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 PORTIONER BULGUR ,
50 G RÖDLÖK I SKIVOR ,
1 KLYFTA VITLÖK ,
1 MSK MATOLJA- RAPSOLJA (tycker jag är bra)
200 G KYCKLINGFILE i BITAR ,
0,5 TSK KARDEMUMMA ,
0,5 TSK SPISKUMMIN ,
0,5 TSK KORIANDER ,
0,5 TSK GURKMEJA ,
SALT å PEPPAR ,
150 g TOMAT i BITAR ,
2 KONSERVERADE PERSIKOR i BITAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA bulgur som det står på paketet .
STEK rödlök och pressad vitlök i hälften av oljan .
STEK kycklingen i resten av oljan . Se till så att kycklingen
är genomstekt . KRYDDA med kardemumma, spiskummin, koriander ,
gurkmeja, salt å peppar . BLANDA BULGUR , KYCKLINGFILE , LÖK ,
TOMAT och PERSIKOR .
VARSÅGODA , LYCKA TILL !
söndag 10 januari 2016
FILMJÖLKSLIMPA MED FRÖ , 2 LIMPOR .
HEJSAN !
Filmjölk och sirap gör den här limpan mycket saftig.
Nötter, solrosfrön, russin och linfrö är gott tuggmotstånd.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 LITER FILMJÖLK ,
1 1/2 TSK BIKARBONAT ,
2 DL MÖRK SIRAP ,
1 TSK SALT ,
3 DL GRAHAMSMJÖL ,
2 DL GROVT RÅGMJÖL ,
2 DL SOLROSFRÖN ,
1 DL LINFRÖ ,
1 DL RUSSIN ,
1 DL HASSELNÖTTER ,
7 DL VETEMJÖL .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR samman filmjölk, bikarbonat, sirap och salt .
TILLSÄTT grahamsmjöl, rågmjöl, solrosfrö, linfrö, russin,
hasselnötter och vetemjölet . RÖR tills allt är blandat .
SMÖRJ eller KLÄ två brödformar med bakplåtspapper .
FÖRDELA degen i dem . UGNSBAKA i nedre delen av ugnen
i 200 grader 60 minuter . LÅT limporna svalna av, stjälp
upp dem och låt dem kallna på galler .
mmm...Du behöver bara smör på, det är så smakrikt .
VARSÅGODA ..LYCKA TILL !
SMÅ TUNNBRÖDSKORGAR MED CURRYRÖRA 4 PERS.
HEJSAN !
Härom veckan hade vi FLÄSKFILE över , lite sugna på något
skulle smaka bra , då blev det de här, mmm...det var gott.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 RÖDLÖK ,
2 ÄPPLEN , INGRID MARIE ,
2 DL CREME FRAICHE 8 % ,
SALT OCH NYMALEN SVARTPEPPAR ,
200 G FLÄSKFILE ,
2 TSK ORIENTAL CURRY, MALD,
1 LITET SALLADSHUVUD ,
8 TUNBRÖDSKORGAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
FINHACKA rödlök och äpplen och mjukfräs dem tillsammans .
TA upp ur pannan och genomstek FLÄSKFILEBITARNA i en teflon-
panna . RÖR sedan i CREME FRAICHE, lök-och äppelhack och
smaka av med salt och peppar . RÖR i curryn. LÄGG några små
salladsblad i korgarna och fyll på med röran .
VARSÅGODA , LYCKA TILL !
KLADDKAKA MED PEPPARMYNTA 1 KAKA .
HEJSAN !
SMAKA på den här mmm...jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 G SMÖR ,
250 G MÖRK CHOKLAD ,
4 ÄGG ,
1 1/2 DL STRÖSOCKER ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
1/2 TSK SALT ,
1 TSK VANILJSOCKER ,
2-3 DROPPAR PEPPARMYNTSEXTRAKT .
TILLBEHÖR :
1 LITER GLASS ELLER 3 DL VISPAD GRÄDDE .
SÅ HÄR GÖR DU : SMÄLT smör och choklad över vattenbad .
LÅT svalna något . VISPA ägg och socker ljust och poröst.
RÖR ner chokladen . BLANDA de torra ingredienserna och
blanda ner i smeten . RÖR den slät . DROPPA försiktigt i
pepparmynta . SMAKA AV . TILLSÄTT eventuellt mer pepparmynta.
SMÖRA och bröa en form med löstagbar botten ca 22 cm i diam.
HÄLL i smeten . GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter.
SERVERA kakan ljummen eller kall med glass eller en klick grädde .
DEKORERA EV. med MYNTABLAD .
VARSÅGODA, LYCKA TILL !
OSTFYLLDA BIFFAR 4 PORT.
HEJSAN !
Ibland kan jag längta efter riktig nötfärs -10% .
Så nu blir det så här !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 G NÖTFÄRS ,
SALT Å SVARTPEPPAR ,
4 SKIVOR SMAKRIK OST ,
2 DL MIXAD SALLAD /OLIKA SORTER ,
2 HACKADE SOLTORKADE TOMATER , BLÖTLAGDA ,
1 LITEN HACKAD RÖDLÖK ,
1 MSK OLIVOLJA ,
1 MSK VATTEN ,
1 MSK BALSAMVINÄGER ,
5 DL KOKT PASTA .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop färs , salt och svartpeppar . FORMA till 8 platta biffar .
LÄGG ostskivorna på 4 av biffarna . LÄGG resten av biffarna ovanpå.
STEK eller grilla . BLANDA salladen med soltorkade tomater , lök,
olivolja , vatten och vinäger . TILLSÄTT pastan . KRYDDA med salt å peppar.
VARSÅGODA , LYCKA TILL !
CHILISPÄTTA MED RÄKOR 4 PORT.
HEJSAN !
Nu har det varit ett långt uppehåll , men nu är jag igång igen !
Idag blir det fisk på menyn !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 SKINNFRIA PLATTFISKFILEE'R SPÄTTA ELLER FLUNDRA, CA 600 G .
2 MSK CITRONSAFT + 1 MSK VATTEN ,
1 BURK CREME FRAICHE ,
1 MSK TOMATPURE ,
1 MSK HUMMERFOND ,
1 DL SKALADE RÄKOR /ELLER I LAG ,
DILLKVISTAR ,
CITRONSKIVOR .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRED ut FILE'ERNA så att sidan som skinnet suttit på ligger uppåt-
- så hänger rullarna fint ihop . PEPPRA och salta mycket lätt , klipp
dill över . RULLA ihop FILEERNA och lägg dem i en låg vid panna med
skarven neråt . DROPPA över citron , späd med lite vatten .
LÄGG på lock och sjud på svag värme tills rullarna är vita och fasta
5 - 6 minuter . BLANDA CREME FRAICHE , TOMATPURE , HUMMERFOND och ringla
över fisken och runt om . LÄGG på lock och låt allt stå och bli varmt ,
eftervärmen brukar räcka . STRÖ på Räkor ,dillkvistar och droppa över citron .
SERVERA med pressad potatis och gärna en blandad grönsallad .
VARSÅGODA ! LYCKA TILL !
torsdag 7 januari 2016
SVARTA BÖNOR & BROCCOLI 2 PORT.
HEJSAN !
mmm...Låt KYCKLING- eller FLÄSKFILEN få sällskap av den här
goda blandningen av idel nyttigheter !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 BURK SVARTA BÖNOR , CA 400 G,
100 G BROCCOLI ,
1 TOMAT ,
1LITEN RÖDLÖK ,
1 NÄVE RUCOLASALLAD ,
SALT å PEPPAR ,
1/2 DL SÖTMANDEL ,
2 MSK KALLPRESSAD OLIVOLJA .
SÅ HÄR GÖR DU :
SPOLA av bönorna i ett DURKSLAG .
SKÖLJ och skär broccolin i mindre bitar .
FÖRVÄLL den i lättsaltat vatten ett par minuter .
SKÖLJ och skär tomaten i små tärningar .
SKALA och finhacka löken .
SKÖLJ och hacka rucolan grovt .
BLANDA allt i en skål . SMAKA av med lite salt å peppar .
HACKA mandeln och strö den över salladen . RINGLA över oljan .
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)