söndag 10 januari 2016

CHILISPÄTTA MED RÄKOR 4 PORT.

HEJSAN ! Nu har det varit ett långt uppehåll , men nu är jag igång igen ! Idag blir det fisk på menyn ! HÄR ÄR RECEPTET : 8 SKINNFRIA PLATTFISKFILEE'R SPÄTTA ELLER FLUNDRA, CA 600 G . 2 MSK CITRONSAFT + 1 MSK VATTEN , 1 BURK CREME FRAICHE , 1 MSK TOMATPURE , 1 MSK HUMMERFOND , 1 DL SKALADE RÄKOR /ELLER I LAG , DILLKVISTAR , CITRONSKIVOR . SÅ HÄR GÖR DU : BRED ut FILE'ERNA så att sidan som skinnet suttit på ligger uppåt- - så hänger rullarna fint ihop . PEPPRA och salta mycket lätt , klipp dill över . RULLA ihop FILEERNA och lägg dem i en låg vid panna med skarven neråt . DROPPA över citron , späd med lite vatten . LÄGG på lock och sjud på svag värme tills rullarna är vita och fasta 5 - 6 minuter . BLANDA CREME FRAICHE , TOMATPURE , HUMMERFOND och ringla över fisken och runt om . LÄGG på lock och låt allt stå och bli varmt , eftervärmen brukar räcka . STRÖ på Räkor ,dillkvistar och droppa över citron . SERVERA med pressad potatis och gärna en blandad grönsallad . VARSÅGODA ! LYCKA TILL !

Inga kommentarer: