söndag 10 januari 2016
CHILISPÄTTA MED RÄKOR 4 PORT.
HEJSAN !
Nu har det varit ett långt uppehåll , men nu är jag igång igen !
Idag blir det fisk på menyn !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 SKINNFRIA PLATTFISKFILEE'R SPÄTTA ELLER FLUNDRA, CA 600 G .
2 MSK CITRONSAFT + 1 MSK VATTEN ,
1 BURK CREME FRAICHE ,
1 MSK TOMATPURE ,
1 MSK HUMMERFOND ,
1 DL SKALADE RÄKOR /ELLER I LAG ,
DILLKVISTAR ,
CITRONSKIVOR .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRED ut FILE'ERNA så att sidan som skinnet suttit på ligger uppåt-
- så hänger rullarna fint ihop . PEPPRA och salta mycket lätt , klipp
dill över . RULLA ihop FILEERNA och lägg dem i en låg vid panna med
skarven neråt . DROPPA över citron , späd med lite vatten .
LÄGG på lock och sjud på svag värme tills rullarna är vita och fasta
5 - 6 minuter . BLANDA CREME FRAICHE , TOMATPURE , HUMMERFOND och ringla
över fisken och runt om . LÄGG på lock och låt allt stå och bli varmt ,
eftervärmen brukar räcka . STRÖ på Räkor ,dillkvistar och droppa över citron .
SERVERA med pressad potatis och gärna en blandad grönsallad .
VARSÅGODA ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar