måndag 30 juni 2008

FÄRSPAJ MED OST O´GRÖNSAKER.4 PORT.

Den här är god både varm och kall.

PAJDEG:
250 g vetemjöl
200 g smör
1/2 dl vatten
FYLLNING:
400 g nötfärs
3 små morötter, strimlade
1 röd paprika, fint strimlad
4 salladslökar eller 1/2 purjolök
skivade.
ÄGGSTANNING:
3 ägg
3 1/2 dl grädde
150 g riven stark ost
salt o´peppar.

Så här gör Du:
Nyp samman pajdegen och
tryck ut i en pajform med
löstagbar kant 24 cm i diameter
och ställ i kylen.
Bryn färsen i lite smör,
salta o´peppra och ta upp den ur pannan.
Fräs grönsaksstrimlorna mjuka i smör.
Vispa ihop ägg och grädde,
rör ner osten ,salta o´peppra.
Lägg färsen i botten av pajen,
strö grönsakerna över.
Häll på äggblandningen.
GRÄDDA: i 200 grader35-40 min .
eller tills den satt sig.

mm, så gott!

Inga kommentarer: