lördag 21 juni 2008

RABARBERDESSERT 5 PORT.

3/4 kg rabarber
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
1 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 -2 dl suketter strö
eller 2 1/2-3 1/2 dl flytande suketter

Så här gör Du:
Skölj rabarberstjälkarna,skala dem,
om de är grova.
Skär stjälkarna i 3 cm långa bitar.
Koka upp vatten i en kastrull,
lägg i rabarbern och sjud den mjuk.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Lyft av kastrullen från värmen
och rör ner redningen.
Sätt kastrullen ett ögonblick på plattan
igen , så att krämen får ett hastigt uppkok .
Låt krämen svalna i 10 min.
Rör ner citronsaft och smaksätt med sötnings-
medel
Häll upp krämen i en skål.
Servera med kall mjölk eller gräddmjölk.

mmm, gott!

Inga kommentarer: