måndag 7 september 2009

BIFF STROGANOF 4PERS.

Smaka på detta DU. Jättegott.

Namnet på denna maträtt lär härstamma
från den ryske greven STROGANOF,
som var en omtalad 1700-talsgourmet.
Men nu till receptet:

400-500 g innanlår av nöt
2 hackade gula lökar
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm sv,peppar
2 msk tomatpure
1 1/2-2 dl vatten
1 - 1 1/2dl creme fraiche
eller gräddfil
2-3 msk pressad citron
eller sherry
1 finhackad saltgurka.

Så här gör DU:
Skär köttet i centimeter-
tjocka strimlor, ca 3 cm långa.
Bryn köttet hastigt i matfett,
tag upp det.
Minska värmen,bryn löken och
lägg tillbaka köttet.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomatpure och vatten
och efterstek under lock på
svag värme ca 20-25 minuter.
Späd med creme fraiche
eller gräddfil mot slutet.
Smaka av med citron (sherry)
och ev. finhackad saltgurka.
(på ryskt vis)
Servera med kokt ris eller
potatis och en grönsallad.

SMAKLIG MÅLTID !
OCH
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: