lördag 24 oktober 2009

KANELÄPPLEN MED MARÄNG. 4 PORT.

Så här till helgen skulle
det kanske smaka med en
enkel och jättegod efterrätt.

Prova!

4 syrliga äpplen
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 kanelstång
3 äggvitor
1/2 dl socker
flagad mandel

Så här gör DU:
Koka upp vatten,socker
och kanel.
Skala och klyfta äpplena
och koka dem lätt i lagen.
Lägg blandningen i en ugns-
fast form.
Vispa äggvitorna till skum.
Tillsätt sockret och vispa
till hårt skum.
Lägg smeten på äpplena.
Strö över mandel.
GRÄDDA i 175 grader ca 10 min.
eller tills marängen fått färg.

DU kan tro att detta är smarrigt.

LYCKA TILL!

Denna gjorde jag när jag
gick en matlagningskurs
för många år sen.
Uppskattat!

Prova DU också!

Inga kommentarer: