lördag 12 december 2009

GAMMALDAGS KORINTKAKA. -JULKAKA.

Här är en härligt saftig kaka.
Lätt att baka och hållbar-
skärs i tunna skivor och
blir bara godare efter ett par dagar.

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 påse korinter.60 g.
(eller russin)

Så här gör DU:
Rör smör och socker
riktigt pösigt gärna
med elvisp.
Vispa ner äggen ett i taget,
vispa mellan varven.
Ta sist i mjöl och bakpulver
blandat med korinterna.
Häll upp eller bred ut smeten
i en smord och bröad avlång form
ca 1 1/2 liters form.
Grädda kakan i 45 min.i 175 grader.

Denna kaka är så himla god,
prova DU också att göra den
nu till JUL.

3 kommentarer:

Anonym sa...

God och lättbakad, men tyvärr sjönk korinterna till botten. Undrar vad det kan bero på?

Anonym sa...

Lägg korinterna i mjöl innan de rörs i smeten så sjunker de inte till botten.

Anonym sa...

Smöret ska inte vara smält. Och när du tar ut kakan ska den bubbla av fettet. Gör den inte det är den torr. Ta med fördel extra korinter!