onsdag 7 oktober 2009

PANNACOTTA MED BÄR. 4 PORT.

Nu tar VI en dessert.
mmm,så god.

2 dl vispgrädde
2 dl mellanmjölk
2 tsk gelantinpulver
+ 2 msk vatten
1-2 tsk rivet apelsin-
skal
2 msk strösötnings-
medel
150 g jordgubbar
ev citronmeliss

Så här gör DU:
Koka grädde och
mjölk 2-3 minuter.
Blanda gelantinpulver
och vatten och låt det
stå och svälla ca 5 min.
Blanda ner gelantinet i
gräddmjölken och rör tills
gelantinet har smält.
Tillsätt apelsinskal och
sötningsmedel i gräddmjölken.
Häll upp i 4 små glas.
Låt svalna och ställ sedan
glasen i kylskåp att stelna
minst 1 timma.
Tina frysta jordgubbar.
Spara 4 st till garnering.
Mixa resten till en sås.
Skeda upp jordgubbssåsen
i glasen.
Garnera med de sparade
jordgubbarna och gärna
med citronmelissblad.

LYXIGT GOTT.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: