lördag 9 oktober 2010

ÖRTKRYDDAD KOTLETTRAD MED KANELPÄRON. 4 PORT.

En lättlagad och smakrik middag
där örter och päron får stå för
smaken.
Och det bästa av allt det sköter
sig nästan själv i ugnen.

1 kg kotlettrad
salt+peppar
1 dl hackade örter,
persilja och timjan.
4 päron
1 msk kanel
2 msk smör

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Gnid in köttet med salt o peppar
och hackade örter.
Lägg kotlettraden i en ugnsfast form.
Stick in en stek-termometer och
stek tills den visar 75 grader.

Skala och dela päronen i fjärdedelar.
Stek dem i en stekpanna i matfettet
kryddat med kanel.
Eller låt dem steka med kotlettraden
i ugnen de sista 10 minuterna.

SERVERA,med ris till.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: