torsdag 7 oktober 2010

PÄRONKAKA med INGEFÄRA.

Visst är det väl roligt att baka.
Prova denna, i mitt tycke jättego`a kaka.

Sesamfrön eller kokosflingor
4 päron
1 msk färskriven ingefära
75g smör
2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2dl mild naturell
yoghurt.
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetegroddar
1 dl hackad mandel

Så här gör DU:
Smöra och strö sesamfrön
eller kokos i en form.
Skala och skär päronen i
klyftor och blanda med ingefäran.
Rör smör och farinsocker pösigt.
Tillsätt ägg och yoghurt
under omrörning.
Blanda övriga ingredienser
och rör ner dem i äggsmeten.
Häll hälften av smeten i formen,
lägg på päronen och häll sedan
över restenav smeten.
GRÄDDA i 175 GRADER,ca 50-60 min.

INGEFÄRA och PÄRON är en underbar
kombination.
Servera kakan med creme fraiche
eller mascaponeost.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: