söndag 29 maj 2011

KYCKLINGWOK MED INGEFÄRA . 4 PORT.

Hej,nu ska jag försöka hänga
i lite längre .
Nu kommer en doft från det
thailänska köket...

1 1/2 tsk olja
4 kycklingfileer
salt o peppar
1/2 purjolök
2 rödlökar
250 g broccoli
1 1/2 dl grönsaksbuljong
fond eller tärning
1 tsk honung
5 dl pasta gärna små makaroner

SÅS:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven ingefära

Så här gör DU:
Hetta upp hälften av oljan
i en wok eller annan rymlig panna.

Finstrimla kycklingfileerna och
bryn dem ett par minuter.
Salta och peppra.
Lägg strimlorna vid sidan av.

Fyll på med lite mer olja.
Strimla och fräs snabbt upp
purjolök och rödlök.
Lägg i broccoli och låt allt
mjukstekas utan att ta färg.

Blanda i kycklingstrimlorna.
Häll på buljongen och klicka
i honungen.
Sjud upp hastigt.
Rör i den kokta pastan och
smaka av med salt o peppar.

Blanda yoghurten med ingefära
och servera till.

Hoppas att det smakar.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: