onsdag 22 juni 2011

JORDGUBBS-CHEESECAKE 10 PORT.

Här får NI receptet på min
MIDSOMMAR-TÅRTA, som jag ska
bjuda på.

200g chokladcookies
75g matfett
FYLLNING:
250g jordgubbar
200g färskost
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
GARNERINg:
Jordgubbar

Så här gör DU:
Kör kakorna till smulor
i matberedaren.
Smält matfettet och blanda i.
Tryck ut blandningen i en
form med löstagbar botten
ca 22 cm i diameter.
Ställ kallt i 15 min.

Skölj och rensa jordgubbarna
(ta bort blomflugan efter DU har sköljt dem,
annars rinner vattnet ner i jordgubben)
och mixa dem grovt med färskosten.
Dela äggen i gulor och vitor.

Vispa gulor och socker pösigt,
rör ner färskosten.
Vispa grädden och rör i .

Vispa vitorna till hårt skum
och vänd ner i smeten.
Häll det i formen och FRYS in i ca 4 tim.
GARNERA med jordgubbar.

DU kan gärna låta botten vara kvar
under tårtan och bara ta bort ringen runt,
när DU ska servera.
Det blir mera stabilt då.

TREVLIG MIDSOMMAR!

Inga kommentarer: