Det här är ett MÅSTE på vårat
kaffedoppa på JUL.
3 ägg
160 g socker
150 g smör
1 tsk kardemumma
skal av 1 citron
1/2 dl grädde
500 g mjöl
Så här gör DU:
VISPA ägg och socker pösigt.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda det svala smöret,
rivet skal av 1 citron och
stött kardemumma ner i ägg/
sockerblandningen.
TILLSÄTT grädde och arbeta in
mjölet.
LÅT degen vila på kallt ställe
ett par timmar.
KAVLA ut halva (eller mindre) degen
åt gången och kavla tunt.
Sporra degen i 2 cm breda och
10 cm långa remsor.
Skär eller hellre sporra degen i
DIAGONALA rutor och gör en skåra
i mitten på varje ruta.
TRÄD rutans ena spets genom hålet
så att klenäten gör ett omslag.
KOKA klenäterna gyllenbruna i
KOKOSFETT och låt dem droppa av
på hushållspapper.
OBS!
ANVÄND INTE en alltför stor kastrull
när DU smälter fettet.(det kan skvätta)
(KOKA bara 2-3 klenäter i taget.
Vänd dem en gång under kokningen.
FRITERINGSTIDEN mellan 1-2 min.
TAG DET FÖRSIKTIGT MED DET
VARMA KOKOSFETTET!
HA ALLTID GRYTANS LOCK I
NÄRHETEN NÄR DU FRITERAR.
DETTA OM DET SKULLE TA ELD
I OLJAN, DÅ KVÄVER DU ELDEN
SNABBT MED LOCKET.
Ingen JUL utan denna mmm...
goda kaka.
ALL LYCKA TILL.
GOD-JUL!
söndag 11 december 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar