torsdag 25 oktober 2012

PAJ MED FRUKTGÖMMA 8-10 BITAR.

Här går det un'an!

PAJDEG:
3 1/2 dl vetemjöl
125g smör
2 msk iskallt vatten
FYLLNING:
1 stor burk konserverad frukt
SERVERING:
2 dl vispgrädde
UGN:200 grader.

Så här gör DU:
MIXA samman ingredienserna
till pajdegen och kavla ut den
mellan 2 ark plastfilm.
Lägg degen i en pajform,
ca 22 cm i diameter.
Låt lite av degen hänga utanför
kanten.Låt vila 30 minuter
i kylen.
HÄLL den konserverade frukten
i en sil och låt rinna av
.Lägg därefter frukten i pajskalet.
VIK  in den överhängande kanten
över pajen och grädda i ca 20 min
tills pajdegen får fin färg.
SERVERA:
med lite vispad grädde.
mmmm.... så himla gott!
ENKELT VA !

Inga kommentarer: