måndag 22 oktober 2012

SELLERIGRATÄNG MED SVAMP. 4 PORT.

Den här gillar jag!
det är en mättande rotfruktsrätt
som också kan serveras som
tillbehör till korv och kyckling.
Prova!

800g rotselleri
1 burk Campbells tomatsoppa
4 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
400g champinjoner
UGN:225grader.

Så här gör DU:
SKÄR rotsellerin i centimeter-
tjocka skivor.
Skala den efter att DU skivat den.
(det är lättare)
Låt skivorna koka i lättsaltat vatten
ca 10 minuter.
LÄGG skivorna  omlott i  en 
smord  eldfast form.
BLANDA tomatsoppan och grädden
(valfri fetthalt)Häll blandningen över
selleriskivorna.
STRÖ över osten och gratinera  i
ugnen  20 minuter.
SKIVA och stek champinjonerna
i matfett.
Salta och peppra.
SERVERA till gratängen.

(Gräddmjölk står det ibland i recepten=
Det vanliga är att man tar hälften grädde
och  hälften mjölk.DU kan också ta Kaffegrädde)

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: