söndag 2 december 2012

INGEFÄRSKAKA.

Den här kakan är en typisk Jul-kaka,
med en härlig smak av syltad ingefära.

200g smör
2 dl brunt farinsocker
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1/2 -1 dl syltad ingefära
1 tsk malen ingefära
GARNERING:
florsocker
UGN:170 grader.
 
Så här gör DU:
RÖR  smör och farinsocker ljust och poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt
kraftig omrörning.
Rör ytterligare en stund.
TILLSÄTT  syltad ingefära.
BLANDA  samman vetemjöl med bakpulver
och malen ingefära.
Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
HÄLL  smeten i en smord och bröad  ca
1 1/2 liters,form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-55 minuter
eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
LÅT  kakan vila några minuter i sin form
innan den stjälpes upp och får svalna.
DU kan frysa kakan.

LYCKA TILL MED BAKET!

Inga kommentarer: