måndag 29 april 2013

PARMESAN RUTOR 24 st.

Å, så himla goda, dessa måste DU göra.

30 g jäst
5 dl vatten
2 tsk finstött oregano
2 msk honung
50 g riven parmesan-ost
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl.

Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader
och häll det över jästen.
Rör om.
TILLSÄTT övriga ingredienser
och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl och låt jäsa 30 min.
TA upp degen på bakbordet och
arbeta in resten av mjölet.
BRED ut degen i en långpanna,
ca 30x40 cm ,med bakpapper.
Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
GRÄDDA i ca 15 min,
Låt brödet svalna något,skär
det sedan i rutor.

Vetemjöl!?
nåja, någon gång går det väl!
Annars kan Du tillsätta 2-3 dl grahamsmjöl.
Bättre? nä', inte lika gott !

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: