torsdag 23 maj 2013

ITALIENSK CHOKLADKAKA 12 portioner ca 50 min.

mmm... Denna måste DU göra ,
stillar sötsuget tycker jag....

125 g smör /margarin
2,5 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
GARNERING:
1 msk florsocker

Så här gör DU:
VÄRM ugnen till 175 grader.
Smält fettet i en gryta,blanda
i sockret och rör tills det löser sig.
Vispa ner äggen ,ett i taget.
Blanda kakao,mjöl,vaniljsocker
och bakpulver.
Sikta ner det i äggsmeten.
Blanda väl.

HÄLL smeten i en smord och
bröad bakform,gärna kransform.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite krämig
i mitten när den tas ut.
Stjälp upp kakan när den svalnat något.
Pudra över lite florsocker.

Om DU vill kan DU ha lättvispad grädde
och mandarinklyftor till,
eller bara mandarinklyftor. 

mmm... gott!
TREVLIG KAFFESTUND!

Inga kommentarer: