lördag 20 juli 2013

HALLON OCH KARDEMUMMABULLAR. 40 STYCKEN.

Bullar fyllda med bär smakar sommar- tycker jag!
Prova att göra dessa  gör-goda bullar !

50 g jäst
100 g smör
5 dl låglaktosmjölk
1 dl sötningsmedel, strö
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
14 dl vetemjöl
FYLLNING:
100 g smör , rumsvarmt
2 dl sötningsmedel , strö
1/2 tsk torkade vaniljfrön,
200 g hallon
GARNERING:
1 ägg
3-4 msk kokosflingor

Så här gör Du:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken,
värm till 37 grader, fingervarmt
Häll vätskan över jästen och blanda
tills den lösts upp.
Tillsätt sötningsmedel , ägg , salt
och kardemumma.
Arbeta in vetemjölet lite i taget.
Låt degen jäsa 30 minuter
under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop smör , sötningsmedel
och vaniljfrön.
Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem till rektangulära
plattor och bred på smörfyllningen.
Strö över hallonen och rulla ihop på längden.
Skär upp längderna i 4 cm tjocka snäckor.
Lägg bullarna i bullformar och låt jäsa under bakduk
ca 30 minuter.
Pensla med lättvispat ägg och strö över kokos.
Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter.

TREVLIG FIKASTUND!

Inga kommentarer: