måndag 21 oktober 2013

KNÄCKIG KANELKAKA 7-8 BITAR .

Stjälp upp kakan på ett lock och sedan på ett fat
så den knäckiga sidan kommer uppåt .

2 1/2 dl gräddfil
175 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
FYLLNING och GLASYR :
1 dl strösocker
2 tsk kanel
UGN: 175 GRADER

Så här gör Du :
RÖR smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget .
BLANDA mjöl , vaniljsocker ,
bakpulver och salt.
Rör ner det i äggsmeten , omväxlande
med gräddfilen.
BLANDA kanel och socker.
Smörj och bröa en form på minst 1 1/2 liter.
HÄLL hälften av smeten i formen .
Strö över hälften av kanelblandningen.
Häll i resten av smeten och strö över resten
av kanelblandningen.
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Stjälp upp den .
Kakan går att frysa.

mmm...inte dum alls !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: