torsdag 6 februari 2014

RISFYLLDA PAPRIKOR MED OST & TOMAT 4 PORT.

Det här är ju underbart gott .
H är har jag använt AVORIORIS,
det är ju mera krämigt än vanligt ris .

4 mellanstora gula , orange eller
röda paprikor
FYLLNING:
4 tomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
3 dl AVORIORIS
2 msk finhackad timjan
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
salt , peppar
3 dl lagrad riven ost

Så här gör DU:
FYLLNING:
TÄRNA tomaterna .
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan och fräs allt på
svag värme tillsammans med riset.
Tillsätt timjan.
HÄLL i vatten och grönsaksfond
och smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda på svag värme ca 20 min
tills riset är färdig kokt.
Rör ner osten.
SKÄR av toppen på paprikorna
och kärna ur dem.
Ställ dem tillsammans med locken på
en bakpappersklädd plåt och förgrädda
8 - 10 minuter .
FÖRDELA fyllningen i paprikorna .
Sätt på locken och baka paprikorna
mitt i ugnen ca 10-12 minuter .
SERVERA med sallad och ett gott bröd.

SMAKLIG MÅLTID
OCH
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: