måndag 3 mars 2014

FRANSKA VÅFFLOR CA 16 ST.

-Riktiga festkakor som älskas av alla !

250 g mjöl
200 g kylskåpskallt smör
knappt 3/4 dl vatten
FYLLNING:
100 g mjukt smör
1 dl siktat florsocker
ca 1 dl vaniljkräm
(gjord på pulver)
pärlsocker , vanillinsocker

Så här gör DU:
SMULA ner smöret i mjölet , tillsätt vattnet
och blanda hastigt samman till en deg .
KAVLA ut till en avlång platta på mjölat bakbord .
Vik ihop plattan i tre delar , linda in i plastfolie
och låt ligga i kylskåp minst ett par timmar .
KAVLA därefter ut degen 3-5 mm tjock  och
tag med hjälp av ett glas (ca 5 cm diameter)
ut runda kakor .
STRÖ rikligt med pärlsocker på bakbordet ,
lägg kakorna ovanpå och kavla ut dem från
bägge sidor så att de blir ovala och ganska tunna .
VÅFFELMÖNSTRET kan man trycka med hjälp
av en gammaldags kötthammare i trä .
Eller en Kruskavel.
LÄGG kakorna på bakplåtspapper på plåten  och
baka dem 6 - 8 minuter i 225 grader .
Håll ett öga på dem så att de inte blir brända i kanten .
LÅT kakorna svalna på bakgaller och lägg sedan
samman dem med lite fyllning emellan .
FYLLNINGEN:
RÖR smör och florsocker vitt och pösigt.
Tillsätt vanillinsocker skedvis och blanda noga .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: