Varmrökt lax är smakrik och passar utmärkt till lasagne.
Och dessutom färdig hollandaisesås är ett snabbt och gott
alternativ till ostsås .
mmm... så himla gott !
12 lasagneplattor
400 g varmrökt lax
1 purjolök
1 röd paprika
2 msk smör/margarin
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl fisk -& skaldjurssoppa, KELDA
1 tärning fiskbuljong
rivet skal av 1 lime
salt , peppar
SÅS:
2 1/2dl färdig hollandaisesås
1 1/2 dl mjölk
2 dl riven ost
Så här gör DU:
TA SKINNET av laxen och skär köttet i mindre bitar .
Skölj och skär purjo och paprika i tunna skivor .
Hetta upp smöret och fräs grönsakerna .
TA KASTRULLEN från värmen och strö över mjöl .
Tillsätt soppa och buljongtärning .
Låt såsen få ett uppkok .
Blanda ner lax och rivet limeskal .
Smaka av med salt och peppar .
Låt småputtra ytterligare 2 minuter.
SÅS:
BLANDA i en skål samman hollandaisesås , mjölk
och riven ost .
SMÖRJ 4 portionsformar eller en större form med smör .
Varva pastaplattor med lax-sås och hollandaisesås .
TILLAGA mitt i ugnen tills pastaplattorna är mjuka 25-30 min.
ALL LYCKA TILL !
onsdag 9 april 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar