Extra festliga blir de om DU glaserar
dem med florsocker utrört i lite vatten .
250 g smör
2 1/2 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 rågad tsk bakpulver
1/2 dl mald sötmandel
3 st malda bittermandlar
1 1/2 dl vatten
aprikosmarmelad
GLASYR :
Florsocker utrört i lite aprikosmarmelad
UGN: 200 GRADER
Så här gör DU:
RÖR smör och socker smidigt .
Tillsätt ägg .
Blanda ströbröd , vetemjöl , bak -
pulver och mald mandel.
RÖR ner blandningen i smeten
omväxlande med vattnet .
KLICKA ut hälften av smeten i
smorda och bröade muffinsformar.
Lägg i en klick marmelad
(1 1/2 tsk i vardera)
och fördela resterande smet över
marmeladen .
GRÄDDA ca 15 minuter.
Låt muffinsen svalna helt om DU
vill glasera dem .
GLASYR:
RÖR florsocker och aprikosmarmelad
(proportionerna beror på hur lös marmeladen är)
till bredbar konsistens.
Bred glasyren över muffinsen .
LYCKA TILL !
söndag 7 september 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar