onsdag 1 april 2015

MINIPAJER MED LYXIG VANILJKRÄM .5 ST .

Hej igen !

Önskas något utöver det vanliga i PÅSK
prova att göra dessa till kaffet .

5 små pajformar
3 dl vetemjöl
150 g smör,  kallt
1 ägg
KRÄM:
1 dl  v- grädde
1 dl mjölk
2 msk MAISENA
1 msk socker
2 msk vaniljsocker
TILL SERVERING :
1 dl grädde 2 - 3 dl TRÄDGÅRDSBÄR
fin-strimlat  citronskal

Så här gör DU:
MIXA mjöl  och smör till  en smulig massa i en matberedare .
Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
Tryck ut i pajformarna  och ställ kallt ca 30 minuter .
Värm ugnen till 225 grader .
Grädda pajskalen ca 15 minuter .
Låt kallna .
KRÄM:
BLANDA allt utom vaniljsockret  i en liten kastrull.
SJUD blandningen på svag värme under konstant vispning
tills krämen tjocknat , men låt den inte koka.
SMAKA av med  vaniljsocker och låt svalna .

VID SERVERING:
Vispa  grädden  och vänd ner den i  vaniljkrämen med slickepott .
Fördela  krämen i pajskalen och toppa med bär .
GARNERA med strimlat citronskal .

SÅ HIMLA GODA !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: