Hej igen !
Förr var det kalvkött, som användes till dillkött .
Idag är det kyckling , vi provar !
Gott är det i alla fall .
mmm....
600 g KYCKLINGFILE
2 1/2 dl vatten
2 msk MAIZENA, majsstärkelse
1 msk strösocker
1 msk ättikssprit 12%
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
salt å peppar
3 morötter
1/2 dl hackad dill
SERVERA MED:
Kokt potatis
Så här gör DU:
SKÄR kycklingen i mindre bitar.
Koka upp vatten , majsstärkelse, socker, ättikssprit,
buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning.
LÄGG i kycklingen under kokning och låt sjuda
ca 15 minuter .
Smaka av med salt å peppar .
SKALA och skär morötterna i sneda skivor och koka
dem i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 3 minuter .
VID SERVERINGEN, tillsätt morötterna till grytan
och strö över dill .
SERVERA med kokt potatis .
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 19 maj 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar