tisdag 5 maj 2015

FÄRSBIFFAR MED PEPPARROTSSTING . 4 PORT.

Hej igen !

Den här gillar till och med barnen !

700 g blandfärs
1/2 gul lök
1 msk Dijonsenap
2 msk CREME Fraiche
3 msk finriven pepparrot
smör till stekning
3 dl oxbuljong
1/2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
VARM BÖNSALLAD:
125 g Haricots Verts
ca 10 små rödlökar
1 msk olivolja
SERVERING:
ett gott mos.

SÅ HÄR GÖR DU:
FINRIV den gula löken .
Blanda med färs, senap, CREME Fraiche
och pepparrot .
Salta och peppra.
Forma till små biffar.

KOKA Haricots Verts mjuka i lättsaltat vatten
ca 4 minuter .
Skala de röda smålökarna  och skär i klyftor .
Blanda bönorna och rödlöken med olivoljan,
salta och peppra .

HETTA upp smöret i en stekpanna och stek
biffarna  på medelvärme ca 2-3 minuter på
var sida .
Plocka upp och håll varma .
Koka ur pannan med buljong, vin och balsamvinäger
tills skyn blir simmig .
Sila skyn .
HETTA  upp lite olja i en stekpanna  och stek rödlöks-
klyftorna lite lätt .
Salta och peppra.

SERVERA  biffarna med bönsalladen , sky och gärna
ett gott mos.

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: