fredag 14 augusti 2015

FESTLIG SKALDJURSPAJ - 5 - 6 PORT.

HEJSAN !

Här får du recept på en paj som går bra att
förbereda  och är festlig att bjuda på  i
många  sammanhang .

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2-3 msk vatten

FYLLNING:
1 paket bladspenat (eller färsk)
2 burkar krabba ca 170 g  ELLER
1 burk krabba  och 4 hg räkor
2 dl riven ost
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1 tsk salt

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta
samman till en deg, som får vila kallt a 1 tim.

KAVLA eller kläm ut degen i en pajform, nagga
och förgrädda den i 10 min i 225 grader .
(hit går pajen bra att förbereda)

LÄGG spenatbladen i botten på formen och
fördela skaldjuren över ytan .

VISPA samman ägg, ost, salt och gräddmjölken
över pajen .
GRÄDDA ca 25 min  och servera pajen (varm eller kall)
med  en fräsch sallad till .

HOPPAS ATT DU GILLAR DEN !

Inga kommentarer: