HEJSAN !
Smaka denna till eftermiddags-kaffet!
mmm...jättegod !
125 g smör/margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
FYLLNING:
1 1/2 dl fast hallonsylt
gärna, 1 dl tinade frysta hallon
PENSLING:
1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
BÖRJA med att snabbt hacka samman
ingredienserna till degen .
TRYCK ut 3/4 av degen i en smord bak-
form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
Låt degen gå en liten bit upp på kanten.
BRED ut hallonsylt och tinade hallon på kakan.
KAVLA ut den sparade degen och sporra upp
den i remsor som läggs i ett rutmönster över sylten.
PENSLA med lätt uppvispat ägg.
GRÄDDA kakan i 20 minuter.
SERVERA GÄRNA MED LÄTT VISPAD GRÄDDE TILL .
HOPPAS ATT DEN SMAKAR !
onsdag 19 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar