onsdag 19 augusti 2015

HALLONKAKA 10-12 BITAR .

HEJSAN !

Smaka denna till eftermiddags-kaffet!
mmm...jättegod !

125 g smör/margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

FYLLNING:
1 1/2 dl fast hallonsylt
gärna, 1 dl tinade frysta hallon

PENSLING:
1 ägg

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
BÖRJA  med att snabbt hacka samman
ingredienserna  till degen .
TRYCK  ut 3/4 av degen i en smord bak-
form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
Låt degen gå en liten bit upp på kanten.
BRED  ut hallonsylt och tinade hallon på kakan.
KAVLA ut den sparade degen och sporra upp
den i remsor  som läggs i ett rutmönster över  sylten.
PENSLA med lätt uppvispat ägg.
GRÄDDA kakan i 20 minuter.

SERVERA GÄRNA MED LÄTT VISPAD GRÄDDE TILL .

HOPPAS  ATT DEN SMAKAR !

Inga kommentarer: