söndag 2 augusti 2015

RISBOLLAR 14 ST.

HEJSAN !

NU KÄNNER JAG FÖR VEGETARISK KOST
VI PROVAR !

JASMINRIS , mmm...SÅ HIMLA GOTT !
DET KOKAR SNABBT OCH SKA  VARA
LITE KLIBBIGA.

1 MEDELSTOR GUL LÖK
LITE OLJA
4 DL KOKT KALLT JASMINRIS
3 ÄGG
2 1/2 DL RIVEN OST
1 DL FINT RIVEN PARMESAN
1 DL SKORPMJÖL
SALT,PEPPAR
SKORPMJÖL TILL PANERING
2 LIER MATOLJA

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA OCH FINHACKA LÖKEN .
FRÄS DEN I LITE OLJA NÅGRA MINUTER
TILLS DEN MJUKNAT MEN INTE FÅTT FÄRG .
BLANDA LÖKEN MED RIS, ÄGG,OST OCH SKORPMJÖL .
KRYDDA .
FORMA TILL BOLLAR SOM DU RULLAR I SKORPMJÖL .

HETTA UPP OLJAN .
PROVA OM DEN ÄR VARM NOG GENOM ATT SLÄPPA
NER EN BIT BRÖD.
DET SKA FRÄSA RUNT BRÖDBITEN OCH DEN SKA
SNABBT FÅ FÄRG .
FRITERA  BOLLARNA  ETT PAR MINUTER TILLS
 DE ÄR GYLLENE .

SERVERA RISBOLLARNA MED EN SVAMPSÅS .
så himla gott !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: