tisdag 15 september 2015
HÖSTGRYTA MED SVAMP 6 PORT.
HEJSAN!
Nu verkar det väl som om Hösten är här ?
Färsk svamp är extra härligt, särskilt om man
har plockat den själv. Men visst blir grytan god
även med torkad eller konserverad svamp.
NU TAR VI RECEPTET, FÖR 6 PERSONER:
ca 1 kg benfritt nötkött, högrev eller bog .
1-2 gula lökar, tärnade
Smör eller margarin till stekning, 1/2 dl Sky
ca 2 dl Mörkt öl eller köttbuljong (tärning)
2 msk Tomat-pure, 1 msk Soja, 1/2 -1 tsk salt.
1 tsk rosmarin eller timjan, 6-7 enbär, krossade,
2 krm svartpeppar, 2-3 morötter, slantade.
1 dl vispgrädde, 200 g trattkantareller eller
gula kantareller, smör, 1 msk vetemjöl+ vatten till redning.
GARNERING: persilja, kvistar eller hackad.
SERVERING: kokt potatis, haricots Verts, RÖNNBÄRSGELE.
SÅ HÄR GÖR DU: SKÄR köttet i ca 2 cm stora tärningar.
FRÄS löken i matfett i en gryta. BRYN köttet i en stekpanna
och lägg över i grytan efter hand. SKÖLJ ur stekpannan med
ca 1/2 dl hett vatten och sila ner skyn i grytan. TILLSÄTT
öl och rör ner TOMATPURE, soja, salt och kryddor. KOKA grytan
ca 45 minuter. LÄGG I morötterna, häll på grädden och blanda
ner den smörfrästa svampen. KOKA sakta ytterligare ca 10 minuter
eller tills morötterna känns mjuka. RED AV med mjölet utrört i
vattnet och koka några minuter till. SMAKA AV. GARNERA: MED
KVISTAR AV PERSILJA ELLER STRÖ ÖVER HACKAD. LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar