lördag 31 oktober 2015
LÄTTA BRÖDKAKOR MED FIN SMAK AV KARDEMUMMA.8 ST.
HEJSAN!
De här måste Ni smaka, för mig ett barndomsminne, så varsågoda!
HÄR ÄR RECEPTET:
100 g SMÖR /MARGARIN,
5 dl VATTEN,
1 PAKET TORRJÄST,
1/2 dl SOCKER,
1 tsk SALT,
1 dl VETEKLI,
1/2 msk FINSTÖTT KARDEMUMMA
2 liter VETEMJÖL.
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT SMÖRET, häll på VATTNET och värm till 45 grader.
Blanda TORRJÄST, SOCKER, SALT, MJÖL, VETEKLI och KARDEMUMMA,
och tillsätt SMÖRVATTNET.
Arbeta samman till en smidig deg.
LÅT DEN JÄSA I CA 1 TIMME.
ARBETA sedan upp degen på bakbordet.
Dela den i 8 delar, som vardera formas till en rund bulle,
och kavlas ut till en 1/2 centimetertjock kaka.
NAGGA KAKAN på båda sidor och låt jäsa i 30 minuter.
GRÄDDA i 275 GRADER ca 5 MINUTER.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar