lördag 31 oktober 2015

LÄTTA BRÖDKAKOR MED FIN SMAK AV KARDEMUMMA.8 ST.

HEJSAN! De här måste Ni smaka, för mig ett barndomsminne, så varsågoda! HÄR ÄR RECEPTET: 100 g SMÖR /MARGARIN, 5 dl VATTEN, 1 PAKET TORRJÄST, 1/2 dl SOCKER, 1 tsk SALT, 1 dl VETEKLI, 1/2 msk FINSTÖTT KARDEMUMMA 2 liter VETEMJÖL. SÅ HÄR GÖR DU: SMÄLT SMÖRET, häll på VATTNET och värm till 45 grader. Blanda TORRJÄST, SOCKER, SALT, MJÖL, VETEKLI och KARDEMUMMA, och tillsätt SMÖRVATTNET. Arbeta samman till en smidig deg. LÅT DEN JÄSA I CA 1 TIMME. ARBETA sedan upp degen på bakbordet. Dela den i 8 delar, som vardera formas till en rund bulle, och kavlas ut till en 1/2 centimetertjock kaka. NAGGA KAKAN på båda sidor och låt jäsa i 30 minuter. GRÄDDA i 275 GRADER ca 5 MINUTER. LYCKA TILL!

Inga kommentarer: