tisdag 6 oktober 2015

TARTELETTER TOPPADE MED KANTARELLER 4 PERSONER.

HEJSAN! mmm... det här var väldigt smaskens! 1 paket KYLD SMÖRDEG på rulle, ca 250 g MATOLJA 1 GUL LÖK ca 200 g KANTARELLER 2 ÄGG 1 msk GRÄDDE salt å peppar 1 RÖKT MAKRILLFILE' 1 dl riven VÄSTERBOTTENOST GARNERING: 1/2 dl finriven PARMESANOST SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT ugnen på 200 grader. TRYCK ut fyra cirklar, ca 10 cm i diameter, av smördegen. Olja fyra små formar, t ex muffinsformar, och klä dem med smördegen. Nagga botten och FRYS ner i 30 minuter. SKALA och finhacka löken samt ansa svampen. Vispa ihop ägg och grädde till en äggstanning. Smaka av med salt å peppar. DELA MAKRILLEN i bitar. Fyll varje form med några bitar rökt makrill, skeda i äggstanning och toppa med riven ost. GRÄDDA TARTELETTERNA I UGNEN I CA 20 MINUTER. HETTA upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör ner svampen och fräs runt i 3-4 minuter. Tillsätt löken och låt det fräsa med i några minuter. Smaka av med salt å peppar och håll det varmt. TA ut tarteletterna från ugnen och toppa med de stekta kantarellerna, strö på riven parmesan och servera. HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID! LYCKA TILL!

Inga kommentarer: