tisdag 6 oktober 2015
TARTELETTER TOPPADE MED KANTARELLER 4 PERSONER.
HEJSAN!
mmm... det här var väldigt smaskens!
1 paket KYLD SMÖRDEG på rulle, ca 250 g
MATOLJA
1 GUL LÖK
ca 200 g KANTARELLER
2 ÄGG
1 msk GRÄDDE
salt å peppar
1 RÖKT MAKRILLFILE'
1 dl riven VÄSTERBOTTENOST
GARNERING:
1/2 dl finriven PARMESANOST
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
TRYCK ut fyra cirklar, ca 10 cm i diameter, av smördegen.
Olja fyra små formar, t ex muffinsformar, och klä dem med smördegen.
Nagga botten och FRYS ner i 30 minuter.
SKALA och finhacka löken samt ansa svampen.
Vispa ihop ägg och grädde till en äggstanning.
Smaka av med salt å peppar.
DELA MAKRILLEN i bitar.
Fyll varje form med några bitar rökt makrill, skeda i äggstanning
och toppa med riven ost.
GRÄDDA TARTELETTERNA I UGNEN I CA 20 MINUTER.
HETTA upp en stekpanna med 2 msk olja.
Rör ner svampen och fräs runt i 3-4 minuter.
Tillsätt löken och låt det fräsa med i några minuter.
Smaka av med salt å peppar och håll det varmt.
TA ut tarteletterna från ugnen och toppa med de stekta
kantarellerna, strö på riven parmesan och servera.
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID! LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar