måndag 30 november 2015
HJÄRTFORMADE HONUNGSSKORPOR 100-120 ST.
HEJSAN !
Visst finns det väl några av Er alla, precis som jag, som gillar
skorpor till JULEN ?
HÄR ÄR RECEPTET: 75 g jäst( 1 1/2 paket) , 5 dl mjölk , 200 g smör/
margarin , 1 tsk salt , 2 dl honung, helst ljunghonung , 3 ägg ,
1 tsk bakpulver , 16 dl vetemjöl .
SÅ HÄR GÖR DU : SMULA ner jästen och rör ut den med lite av den kalla mjölken
i degbunken . Smält matfettet i en kastrull, häll i resten av mjölken och värm
till 37 grader . Häll degspadet i bunken och tillsätt salt , honung och ägg .
BLANDA bakpulvret med det mesta av mjölet och arbeta in det till en smidig deg .
TÄCK med bakduk och plast och låt degen jäsa till dubbel storlek på varm plats.
TÄCK plåtarna med bakplåtspapper . Sätt ugnen på 250 GRADER . ARBETA ihop degen,
först i bunken och sedan på bakbordet . Mjöla rikligt och kavla ut degen 2 cm
tjock . Ta ut bullar med hjärtformat mått, små hjärtmått . Lägg dem att jäsa
mycket väl på plåtarna . SÄTT in dem på mittfalsen i ugnen och grädda 5-7 min.
Låt bullarna kallna på galler . KLYV bullarna med vass, SÅGTANDAD kniv.
ROSTA halvorna gyllengula med snittytan upp medan ugnen är varm . TORKA sedan
skorporna vid 100 grader med ugnsluckan lite öppen . DET tar ungefär 3 timmar .
LÅT skorporna kallna helt och förvara dem i täta burkar .
Det blir riktigt mysigt med alla små hjärtan,-till kaffe eller julmust .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar