måndag 16 november 2015
KORGBRÖD MED POLENTA , ÄPPLE OCH ÖRTER . 2 BRÖD.
HEJSAN !
Nu ska vi baka Bröd...å ..mmm, det här är jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 DL POLENTAGRYN .
5 DL VATTEN .
25 G JÄST .
2 TSK SALT .
2 MSK OLIVOLJA .
2 MSK HONUNG ELLER SIRAP .
2 GROVRIVNA ÄPPLEN .
1/2 DL FÄRSK ROSMARIN OCH OREGANO HACKAT .
CA 13 DL LJUST OCH MILT FULLKORNSVETEMJÖL .
UGN :175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG Polentagrynen i en degbunke .
Koka upp vattnet och häll det över grynen .
Rör om och låt svalna till 37 grader .
SMULA ner jästen och tillsätt salt, olivolja,
honung ,rivna äpplen ,och nästan allt fullkornsvetemjöl .
Arbeta ihop till en smidig deg .
Låt den jäsa under bakduk , ca 40 minuter .
ARBETA ihop degen på mjölat bakbord och forma den till 2 bröd.
Mjöla 2 brödkorgar och tryck ner degen i dem .
Låt jäsa 15-20 minuter .
VÄND upp bröden ur korgarna på plåt med bakplåtspapper .
Låt bröden jäsa i ytterligare 20 minuter .
GRÄDDA bröden i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter .
Låt bröden kallna på galler .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar