torsdag 3 december 2015

FARMORS SKÅNSKA PEPPARKAKOR 125 ST.

HEJSAN ! Det här ska bli Skurna pepparkakor, de går snabbt och lätt att baka ut, om de får ligga riktigt kallt några timmar. HÄR ÄR RECEPTET : 3 1/2 DL BRUN FARIN , 1 1/2 DL SIRAP , 250 G SMÖR/MARGARIN , 1/2 MSK INGEFÄRA , 1/2 MSK KANEL , 1 1/2 MSK KAKAO, 1/2 MSK BIKARBONAT , CA 9 DL VETEMJÖL , UGN : 175 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : KOKA upp Farin och Sirap i en kastrull . Tillsätt Smör/Margarin och låt det smälta . LÅT massan kallna riktigt . BLANDA Bikarbonat , och Kryddor med det mesta av Mjölet och rör ner det i den kalla massan .Arbeta degen smidig på bakbordet och tillsätt mera Mjöl om det behövs . FORMA degen till rullar ca 4 cm i diameter, man kan eventuellt platta till dem lite . Lägg rullarna KALLT att stelna till nästa dag. SKÄR rullarna i tunna skivor och lägg dem på smord eller bak-pappersklädd plåt . GRÄDDA kakorna i ca 8-10 minuter . LYCKA TILL !

Inga kommentarer: