tisdag 15 december 2015
MITT JÄTTEGODA VÖRTBRÖD 3 LIMPOR .
HEJSAN !
I år blir det enkelt, färdig- blandade Vörtkryddor.
HÄR ÄR RECEPTET :
100 G SMÖR/MARGARIN ,
2 DL SIRAP ,
2 FLASKOR LÄTTÖL (37 CL)
100 G JÄST ,
1 PÅSE FÄRDIGBLANDADE VÖRTKRYDDOR ,
1 DL RUSSIN ,
1 1/2 KG RÅGSIKT ,
UGN :200 GRADER ,
PENSLING : 1 MSK SIRAP + 2 MSK VARMT VATTEN .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
TILLSÄTT sirap , och lättöl . Låt allt bli 37 grader .
SMULA ner jästen i en degbunke och lös upp den med lite av degvätskan .
TILLSÄTT resten av degvätskan , vörtkryddor och russin . RÖR om väl .
TILLSÄTT det mesta av mjölet . SPARA lite till utbakningen .
ARBETA degen blank och smidig . LÅT jäsa under bakduk ca 30 min.
TA upp degen på bakbordet och arbeta ihop den . FORMA den till 3 limpor
och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper . PENSLA gärna bröden
på sidorna med lite smält smör, så går det lätt att sära om de jäser ihop.
LÅT limporna jäsa under bakduk ca 30 minuter . GRÄDDA bröden i nedre delen
av ugnen ca 40 minuter . BLANDA sirap och varmt vatten till pensling och
pensla bröden när de är färdiga . BRÖDEN GÅR BRA ATT FRYSA .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar