söndag 3 januari 2016

POTATISPAJ MED OST , 4 PORT .

HEJSAN ! Det här är en trevlig kvällsrätt där potatis samsas väl med purjolök och grönmögelost . VARSÅGODA : PAJDEG : 3 DL VETEMJÖL , 100 G SMÖR/MARGARIN , 2 MSK KALLT VATTEN . FYLLNING : 10 CM PURJOLÖK , 5 MEDELSTORA POTATISAR , 150 G GRÖNMÖGELOST , 2 DL KAFFEGRÄDDE/MATLAGNINGSGRÄDDE , 2 ÄGG , UGN 200 GRADER : SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA i matberedare samman ingredienserna till pajdegen . Kör med kniven tills en degboll bildas , låt vila minst 30 min i kylen . KAVLA eller tryck ut degen i en form , ca 23 cm i diameter . Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen . TVÄTTA och skiva purjolöken . Skala och skiva potatisen . LÄGG purjolök och potatis i det förgräddade pajskalet . SMULA över grönmögelosten . VISPA samman kaffegrädde och ägg . HÄLL blandningen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter . SERVERA , med bladsallad , och JULSKINKA ELLER LAX , som blivit över sen JULEN . LYCKA TILL !

Inga kommentarer: