torsdag 21 april 2016

FISKGRATÄNG MED RÄKOR OCH SPENAT . 4 PERS.


   HEJSAN !

Nu närmar sig  VALBORGS MÄSSAFTON och  FÖRSTA MAJ
med stormsteg .
Kanske är det dags att börja planera lite ?

Den här som jag tänkte börja med är himla go'.

VARSÅGODA :
600 g av Berg- eller Röd- tunga  eller varför inte Spätta.
200 g skalade räkor ,
1 paket bladspenat ,
smör/margarin ,
1 paket Hollandaisesås ,
1 dl CREME Fraiche ,
pressad citron ,
salt å peppar .

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Tina spenaten och Hollandaisesåsen .
Krama vattnet ur spenaten och fräs den i smör ett par minuter .
Krydda med salt och peppar .
Bred ut spenaten i botten på ett gratängfat .
DROPPA citronsaft  på fisken och krydda med salt och peppar .
Lägg på räkor och rulla ihop fisken .
Lägg rulladerna på spenaten .
RÖR ut såsen med CREME Fraiche och klicka den över fisken .
SÄTT in gratängen i ugnen i 15- 20 minuter tills fisken är vit och fast.
SERVERA  med kokt pressad potatis .

NJUT...mmm... så gott !
LYCKA TILL !



Inga kommentarer: