måndag 8 augusti 2016

VIT CHOKLADGLASS MED GULDSÅS OCH HALLON. 6 PERS.


HEJ IGEN !

Det här måste Ni smaka, det är den godaste hemgjorda
glass jag någonsin smakat !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g vit choklad,
3 dl vispgrädde,
2 äggulor,
100 g mörk choklad,
GULDSÅS :
1 1/2 dl vispgrädde,
1 dl mjölk,
2 msk strösocker,
1/2 dl ljus sirap,
1 msk smör.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT den vita chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden, inte allt för hårt.
Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner
grädden.   HACKA den mörka chokladen grovt
och blanda ner den i den vita chokladblandningen
HÄLL upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
Ställ i frysen minst 4 timmar.
TILLRED GULDSÅSEN.
Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp och låt koka ganska kraftigt utan lock
tills såsen är ljusbrun , ca 10 minuter.
Lägg i smöret och rör om.
Tag ut glassen ur frysen en stund före servering.
Ringla över Guldsåsen och garnera med hallonen.

mmm...LYCKA TILL !

Inga kommentarer: